NATIONALE SECRETARESSEDAG!

NATIONALE SECRETARESSEDAG!

Het is weer zover! Vandaag is het nationale secretaressedag! Deze dag werd in 1989 in het leven geroepen door Secretaresse Magazine, Starjob Secretaresse, Schoevers, Fleurop en Bloemenbureau. Secretaresses worden op deze dag extra in het zonnetje gezet, want ook zij hebben een grote bijdrage aan het succes van een bedrijf. Ze zijn echt onmisbaar in het bedrijfsleven! Wij hebben een aantal redenen beschreven waarom secretaresses onmisbaar zijn!

1. Overzicht houden
Een secretaresse wordt soms overladen met prikkels! Het is de kunst om het overzicht te houden in die chaos. Vroeger deden ze dat met bakjes en mapjes op het bureau. Nu wordt alles digitaal gedaan en ook dat hebben de secretaresses goed onder de knie. Ze werken dolgraag met verschillende systemen en coderingen.

2. Emoties onder controle houden
Vrouwen zijn soms snel overgeleverd aan hun emoties maar in het leven als secretaresse is daar totaal geen sprake van. Ze komen vaak in aanraking met frustraties omdat het dan toch niet gaat zoals zij het helemaal gepland hadden. In deze situatie herpakken ze zichzelf vrijwel direct en spelen ze in op de huidige situatie. Alleen al om deze reden verdienen secretaresses een dikke pluim!

3. Professionele “Achter de broek aanzitter”
Als een secretaresse iets geregeld wil hebben dan gaat ze net zolang door totdat ze het voor elkaar krijgt. Het maakt haar ook helemaal niet uit wie daar nu verantwoordelijk voor is. Als ze iemand vraagt om iets aan te leveren dan gaat ze net zo lang door totdat ze het ontvangen heeft. Dit is een ontzettend goede eigenschap want zo worden er telkens dingen afgestreept en wordt het lijstje steeds korter.

4. Goede teamspeler
Een secretaresse weet als geen ander hoe belangrijk het is om als een team te werken. Een team is namelijk een optelsom van elkaars competenties. Ze zal dit ook altijd stimuleren!

5. ICT kampioen
Een secretaresse is een pro in de software die door het bedrijf wordt gebruikt. Ze weet er alles van af! Vele collega’s vragen haar dan ook voor hulp als ze iets in het systeem niet snappen.

Kortom, een secretaresse is als een duizendpoot. Ze heeft altijd het totaalplaatje voor ogen en is een echte regelneef! Ze is gewend om coördinerende taken uit te voeren en dat maakt haar zo waardevol in de organisatie! Let maar eens op wat ze allemaal voor je doet op een dag!