PLANTEN OP KANTOOR, MINDER STRESS

PLANTEN OP KANTOOR

Hebben ze bij jullie op kantoor geen planten? Ga dan snel naar de Intratuin want planten doen echt wonderen. De meeste mensen schaffen planten aan omdat het er leuk uitziet en ergens ver weg ook gezond is. Planten geven natuurlijk zuurstof af, maar wist je dat planten eigenlijk veel meer doen buiten het feit dat ze zuurstof afgeven en leuk staan op kantoor? Planten gaan eigenlijk tegen het principe in van het nieuwe werken. Met het nieuwe werken kwam de voorkeur voor een modern leeg en onpersoonlijk kantoor. Wij geven je 5 goede reden om toch die planten aan te schaffen op kantoor.

Tip 1.) Minder stress
Uit onderzoek is gebleken dat de aanwezigheid van kantoorplanten zorgen voor minder stress onder de medewerkers. Ze hebben dit getest aan de Universiteit van Washington. Participanten kregen stressvolle oefeningen die ze moesten uitvoeren achter computers. Aan de muren hingen allerlei planten. Het stressniveau van de participanten was twaalf procent lager dan normaal als er geen planten hangen. Ze waren ook nog eens sneller in het beantwoorden van de vragen.

Tip 2.) Minder ziekteverzuim
Planten op kantoor verminderen het ziekteverzuim. Uit onderzoek is gebleken dat de aanwezigheid van een plantje op het bureau van een medewerker leidt tot minder ziekteverzuim.

Tip 3.) Verbetering concentratie en geheugen
Medewerkers kunnen zich schijnbaar beter concentreren dankzij het groen om zich heen. Naast de aanwezigheid van planten is het maken van een ommetje of even een paar minuten buiten staan ook goed voor je concentratie. Planten op kantoor verbetert de concentratie en de werking van het geheugen met maar liefst twintig procent. Het is zelfs zo dat er bij de geheugentesten een verbetering van het geheugen kwam als medewerkers keken naar foto’s met veel planten. Bij een foto van een stedelijke omgeving gebeurde er helemaal niks.

Tip 4.) Minder depressief
Een studie van de University of Technology Sydney ontdekte dat negatieve stemmingen en gevoelens van een depressie afnamen met maar liefst 58% als er planten stonden in het kantoor.

Tip 5.) Sneller gelukkig
Medewerkers die omringt worden door kantoorplanten of bloemen voelen zich een stuk gelukkiger, minder gestrest en een stuk meer ontspannen! Het dagelijks zien van planten of een bosje bloemen geeft een optimistische houding. Een Japans onderzoek wees enkele jaren geleden uit op de voordelen van het ruiken van planten of bloemen bijvoorbeeld lavendel of bloesem.

Maar welke planten kun je nu het beste op kantoor zetten? Je wilt er natuurlijk niet te veel werk aan hebben want er moet natuurlijk wel gewoon gewerkt worden. Wij zetten de beste kantoorplanten voor je op een rijtje
1.) Drakenbloedboom
2.) Varens
3.) Goudpalm
5.) Klimop
6.) Geldboom
7.)Bonsai plant

Je kunt de planten gewoon bij de Intratuin halen. De Bonsai plant heeft wat meer aandacht nodig en de andere planten hoef je vaak maar één keer in de twee/drie weken water te geven. Planten doen dus ook echt wonderen voor je medewerkers! Het hoeven niet allemaal grote planten te zijn, je kunt ook eens een paar kleine cactussen aanschaffen voor op het bureau.