staand werken

Meer beweging op kantoor

Zitten is het nieuwe roken. Wellicht klinkt die slogan wat overdreven, maar het is echt zo. Een gestrest en zittend leven verhoogt de kans op hart- en vaatziekten. Wat we met zijn alle meer moeten doen is bewegen. Maar hoe? Hoe zorg jij ervoor dat jijzelf en jouw personeel voldoende beweegt tijdens een dag op kantoor? Wij van Anca Office hebben een aantal tips voor jou verwerkt in ons nieuwste blog!

Staan bureaus

Geef jouw medewerkers de mogelijkheid om zowel zittend als staand te werken. Een zit sta bureau is een van de oplossingen tegen het aannemen van een slechte houding. Door te staan wordt niet alleen de houding beter, het verminderd ook rug-nekklachten, RSI en hoofdpijn. Dit alles heeft weer een positief effect op de werkprestaties.

Zit sta bureaus zijn er in verschillende soorten en maten. Zo zijn de bureaus elektrisch te verkrijgen. De bureaus zijn ideaal voor ieder kantoor. Of je nu thuis wilt staan tijdens het werken, of op kantoor de mogelijkheid wil bieden aan je medewerkers. Een sta zit bureau is altijd een goed idee!

Benut de pauzes

Wat weet jij nou echt van de omgeving waar jouw kantoor in ligt? Ga eens op pad tijdens de pauze. Strek de benen en geniet van de omgeving van jouw werk. Wellicht vind je een leuke route voor een wandelende vergadering. Wandelend vergaderen zorgt niet alleen voor beweging op de werkvloer, maar is ook goed voor het voeren van gesprekken. Tijdens een wandelende vergadering zit je niet loodrecht tegenover elkaar, maar creëer je het gevoel dat je samen ergens naar kijkt.

Overige tips

Wandelen kan ook uitstekend wanneer er een kantoorhond op kantoor rond loopt. Steeds meer bedrijven nemen een kantoorhond. Vaak is dit van een van de medewerkers de hond, die mee naar het werk mag. Door deze hond om de beurt uit te laten, zorg jij ervoor dat jouw medewerkers aan beweging toekomen tijdens de kantooruren.

Pak eens een andere bureaustoel. Pak een kruk of zelfs een fitnessbal om op te zitten. Hierdoor denk je steeds vaker aan je houding tijdens het zitten achter een bureau.

Het is belangrijk om vaker de trap te nemen. Werken jullie op 6 hoog? Kijk dan eens of medewerkers 1x per week de trap willen nemen. Door trap te lopen verbrand je calorieën, gaat je hartslag omhoog en word je wakker. Ga eens naar het toilet op een andere etage, of ga eens koffie halen op een vloer lager.

Neem vaker de fiets. Woon jij op een afstand waar jij makkelijke de (elektrische) fiets kan pakken? Doe dit dan in plaats van de auto of het openbaar vervoer. Kom je toch met het openbaar vervoer? Loop dan het laatste stuk, zodat jij je stappen haalt!

Nieuwsgierig naar hoe jij meer beweging op kantoor kan creëren? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op via info@ancaoffice.nl Wij helpen u graag verder!

Anca Office – Uw specialist in kantoorinrichting Den Bosch