Brabantzorg-banner-2

Kantoorinrichting trends voor 2017

De kantoorinrichting trends voor 2017 maken aan een saaie en anti-productieve werkomgeving definitief een eind. Esthetiek, functie en comfort komen steeds meer samen en worden haast onafscheidelijk.  Een prettige en gezonde kantoorinrichting wordt een must voor werknemers en werkgevers in 2017. Een aantal kantoorinrichting trends zijn al een paar jaar in ontwikkeling, maar komen nu pas echt in de volwassen fase. Lees hier de 5 belangrijkste kantoorinrichting trends van 2017.

Kantoorinrichting 2017 trends

Gezondheid ontmoet comfort

Ergonomie en gepersonaliseerde werkplekken zijn in 2017 dé kantoorinrichting trend. Steeds meer schuift kantoorinrichting op naar het credo; ‘een gezonde werknemer is een blije werkgever’. Comfortabele bureaustoelen die in hoogte verstelbaar zijn, zit sta bureaus en gepersonaliseerde werkplekken. Dit zijn slechts een paar voorbeelden van de kantoorinrichting trends die wij zien. Door deze toepassingen blijven werknemers in beweging en zitten ze altijd ergonomisch verantwoord. Dit zorgt voor minder ziekteverzuim en een hogere arbeidsproductiviteit.

Duurzaamheid (Circulair kantoor inrichten)

Dat duurzaam omgaan met materialen belangrijker en belangrijker wordt is nu ook volledig doorgedrongen bij de kantoorinrichting trends in 2017. De meer milieubewuste werkplek krijgt in 2017 een vaste plek. Duurzamer kantoorinrichting is bijvoorbeeld kantoormeubilair waar alleen natuurlijke materialen in zijn verwerkt. Dit kan dan zijn van gerecyclede materialen of materialen die gemakkelijk organisch afbreekbaar zijn.

De circulaire kantoorinrichting trends gaan waarschijnlijk in 2017 flink toenemen aan populariteit, vanwege gunstige prijzen en minimale milieubelasting. Hier lees je binnenkort alles over.

Kantoorinrichting trends 2017

Flexibele werkplekken

Een goed instelbare werkplek is haast onmisbaar vanaf volgend jaar. Ook de parttime collega’s moeten prettig en gezond kunnen werken. Een ideale werkhouding, voor optimaal comfort en extra productiviteit. Deze werkplekken kunnen door iedereen gebruikt worden of je nu groot, klein, dik of dun bent. Zo creëer je de flexibiliteit die je nodig hebt.

Kantoorinrichting met warme kleuren

Kleur heeft invloed op je werkplek en je productiviteit. De trend voor 2017 wordt warme tinten. Koper, donkergroen en oranje zijn de kleuren die terug gaan komen. Dit is natuurlijk een van de kantoorinrichting trends die je zelf invulling kunt geven. Blijf bij je eigen smaak en stijl. Is deze echter niet zo vast? Dan kan het een mooie optie zijn om voor warme tinten te gaan met speelse kleurcombinaties. Zo hou je het kantoor fris, productief en toch erg gezellig.

Groen en organisch

Ook de letterlijke vergroening staat hierbij hoog op de agenda. De kantoorinrichting trends van 2017 zijn te voelen in de koffieruimtes, werkruimtes, gangen en ontvangsthallen. Overal komen in 2017 planten die zorgen voor schone lucht en een gezellige sfeer te staan. Hoe groener, hoe beter! Deze trend kun je heel uitbundig met grote planten en stellages vormgeven. Echter is voor veel kantoorruimtes een subtiele aanpak verstandiger. Groene prints en middelgrote planten geven wel die extra touch die je kantoor uniek en bewust maakt.

Heeft u vragen over Anca Office en/of de mogelijkheden? We helpen u graag verder!