Brabantzorg-banner-2

De flexibele kantoorinrichting van de toekomst creëren in 5 stappen

De flexibele kantoorinrichting van de toekomst  staat in het teken van productiviteit, openheid en de werknemer. De flexibele kantoorinrichting in de toekomst veranderd net zo als de mindset van de werkgever en werknemer. Een kantoordag gaat in principe niet veel veranderen, maar Microsoft weet het nieuwe werken goed te definiëren. Daar zeggen ze: ‘Je gaat niet naar je werk, je gaat aan het werk.’ Productiviteit, onderlinge relaties en flexibiliteit gaan in de toekomst zorgen voor een succesvol bedrijf. Een juiste flexibele kantoorinrichting zal daarbij van grote invloed zijn. Lees hier een aantal van onze kantoorinrichting tips om alvast een stap in de toekomst de doen.

Betrek de werknemer in het proces

Voordat je begint met het doorvoeren van veranderingen op het kantoor is het zeer belangrijk iedereen mee te krijgen. Ga dus altijd eerst met je vragen en ideeën om de tafel zitten met je werknemers. Pijl hun wensen en betrek ze in het veranderproces. Een toekomstbestendige flexibele kantoorinrichting moet namelijk door hen in praktijk worden gebracht. Door een open gesprek waarin verschillende punten aan bod komen bepaal je een gefundeerd beginpunt voor de flexibele kantoorinrichting van de toekomst.

Flexibele kantoorinrichting

Flexibele werkplekken en minder bezetting

De flexibele kantoorinrichting van de toekomst reduceert bovendien de kosten. Hoe vaak komt het voor dat op het kantoor werkplekken onbezet zijn. Haast dagelijks toch? Dit is zonde van de ruimte en drukt vaak als een zwaard van Damocles op de begroting. In de toekomst zullen er altijd werknemers zijn de thuis werken of op een flexibele locatie. De flexibele kantoorinrichting van de toekomst moet hier dus slim op inspelen. Het aantal parttimers zal blijven groeien. Voor deze werknemers moet je goede flexplekken realiseren. Een goede flexplek is voorzien van op hoogte verstelbare bureaus en stoelen, zo kan iedere werknemer een ergonomisch verantwoorde werkhouding aannemen. Dit draagt bij aan een lager ziekteverzuim en de mogelijkheid om overal flexibele op kantoor te werken.

Creëer ontmoetingsplekken

In het verlengde van een flexibele kantoorinrichting is het belangrijk werknemers elkaar te laten ontmoeten. Stijve, langdurige besprekingen zullen minder vaak voorkomen. Elkaar informeel op de hoogte houden zal de komende jaren steeds vaker de norm worden. Dit is tijdbesparend en laat projectteams floreren. Deze ontmoetingsplekken geven een unieke sfeer op kantoor en dragen bij aan een productieve werksfeer waar openheid en samenwerken centraal staan.

Flexibele kantoorinrichting

Maak ruimte op kantoor

Soms lijkt het alsof je kantoor veel te klein is, echter is het vaak een kwestie van slimmer inrichten. Grote kantoormeubelen zoals plaatsvaste bureaus, grote archiefkasten etc. Er zijn tal van flexibele kantoorinrichting oplossingen om deze verloren ruimte een slimmere bestemming te geven. Zo geef je het kantoor een moderne look en creëer je bovendien meer ruimte. De ruimte die hiermee wordt vrijgemaakt kan dan worden gebruikt voor nieuwe flexplekken of een unieke ontmoetingsplek op kantoor.

Ergonomie en milieu

Een gezonde en gelukkige werknemer is goud waard voor je bedrijf. De toekomst van flexibele kantoorinrichting gaat voor aantrekkelijkheid in combinatie met een ergonomische en milieuvriendelijke werkomgeving. Flexibel en ergonomisch kantoormeubilair is een must hierdoor.

Bovendien is in een tijd waarin grondstoffen schaarser worden en het milieubewustzijn groeit bij werknemers en klanten een ommekeer noodzakelijk in de toekomst. Bovendien zorgt milieubewust inrichten ook vaak voor een riante kostenbesparing, wel zo prettig natuurlijk. De combinatie van deze factoren prikkelt de loyaliteit van de medewerkers en geeft ze een echte connectie met het bedrijf. Zo zullen werknemers een extra warm hart toedragen en dit ook naar elkaar en de buitenwereld uitstralen.

Meer informatie over de flexibele kantoorinrichting van de toekomst? Neemt gerust contact met ons op.