clean desk policy invoeren bedrijf

Clean desk policy invoeren bij jouw bedrijf

Een clean desk policy invoeren in de nieuwste trend onder bedrijven. Het woord zegt het eigenlijk al, een clean desk policy betekent niks anders dan een schoon en opgeruimd bureau. Er liggen alleen spullen op het bureau die je nodig hebt om te kunnen werken. Denk hierbij aan een toetsenbord, muis, monitor, telefoon, pen, notitieblokje etc. Een groot voordeel van een clean desk policy is dat werknemers minder snel worden afgeleid door alles wat er op het bureau ligt, maar er zijn nog een viertal reden waarom de desk policy de nieuwste  trend is.

clean desk policy

1. Flexwerken combineren met clean desk policy

Tegenwoordig werken veel bedrijven met flexibele werkplekken. Dan is het normaal dat iedereen zijn eigen spullen weghaalt, zodat andere collega’s zonder problemen aan dezelfde werkplek kunnen werken. Het is dan niet netjes en efficiënt om van alles te laten rondslingeren, zoals papiertjes of vuile glazen. Dit betekent binnen de clean desk policy dus ook dat iedereen overal moet kunnen inloggen en altijd bij zijn bestanden moet kunnen komen.

2. Makkelijker schoon te maken

Als je zelf elke keer je bureau netjes opruimt en op het einde even gauw een doekje erover heen haalt dan is het heel makkelijk schoon te houden. Schoonmakers kosten geld, en hoe langer ze bezig zijn met het schoonmaken van werkplekken hoe duurder de rekening wordt.

3. Uitstraling

Een clean desk geeft ook een bepaalde uitstraling naar de buitenwereld. Het geeft een nette en geordende indruk. Een bureau dat vol ligt met allemaal papieren en aantekening komt vaak rommelig over naar de klant en dat wil je natuurlijk niet.

clean desk policy

4. Een digitale clean desk policy

Het is belangrijk dat iedereen te allen tijde bij alle bestanden kan komen. Daarom worden bij een clean desk policy veel bestanden op een server gezet of in de Cloud. Zo kan iedereen in hetzelfde document werken en heb je niet meer overal papier rondslingeren op je bureau.

Een clean desk policy is een win-winsituatie voor iedereen. Het heeft vele voordelen en het werkt ontzettend fijn in een modern bedrijf. Het geeft rust in je hoofd en daardoor ben je geconcentreerder aan het werk.