Op 9 en 10 maart bracht ANCA Office samen met een delegatie van Brabantzorg en Brabantwonen een tweedaags bezoek aan de fabriek van Palmberg in Schönberg, Duitsland. Tijdens deze twee dagen kregen wij een mooie presentatie met de geschiedenis van dit familie bedrijf. Ook werd er iets verteld over de feiten en cijfers van de productie en omzet van Palmberg. Dit gaf een ontzettend goed beeld van wie Palmberg nu eigenlijk is en wat Palmberg kan betekenen in een complete kantoorinrichting.

Productie

Daarna kregen we een rondleiding door de fabriek dat nog meer glans gaf aan het bedrijf. Er werd ons een ding heel duidelijk.  De Europese normen omtrent maatschappelijk verantwoord ondernemen staan hoog in het vaandel. De productie levert nagenoeg geen afval en er wordt veel gedaan aan recyclen. Het was mooi om te zien dat door de flexibele manier van produceren “afwijkende maten” voor Palmberg geen probleem zijn. Daarnaast lieten ze de nieuwe dingetjes die eerder al op de Orgatec werden gepresenteerd, zoals de “Umbrella” aan ons zien. De Umbrella kan ervoor zorgen dat er makkelijk een tijdelijke ruimtelijk afscheiding wordt gemaakt. Het bezoek werd afgesloten met een gezamenlijke lunch, maar eerst hebben we nog een kijkje mogen nemen in de logistieke planning, waardoor Palmberg altijd punctueel zijn producten levert.

Productie

Wij hebben een aantal feiten en cijfers van Palmberg op een rijtje gezet voor je.

  • Ze hebben 25.000 m² aan overdekt productieoppervlak
  • Een dagelijkse productie van ca. 700 tafels, 800 kasten en 300 containers en 3 ontvangstbalies
  • Flex-productie 1: ordergestuurd op maat zagen van 2000 onderdelen per dag (partijgrootte 1)
  • Flex-productie 2: bewerking van een kleine 8000 onderdelen per dag (3300 platen per week)
  • Een magazijncapaciteit voor max. 300.000 frameonderdelen
  • Dagelijks verlaten 20 eigen vrachtwagens het fabrieksterrein in Schönberg in de richting van de verkoopgebieden in Duitsland, Nederland, België, Luxemburg, Oostenrijk en Zwitserland
  • Dagelijks werken er meer dan 460 medewerkers in twee ploegen in de fabriek in Schönberg

Kortom het waren twee leuke en leerzame dagen!